Skip to content

Met – drie letters zeggen alles

Met

aanwezig
in
aandacht
leven
mysterie
ontdekken
blij
met
jou

met
elkaar
onze
gaven
vreugde
ontvangen
glans
geven

Woorden die me raken als ik denk aan het verhaal van Samuel Wells eind mei. Waar gaat het om? Doe je dingen voor mensen, wil je er zijn voor mensen, werk je met mensen, of ben je met? Zijn met – twee woorden die er toe doen. Dat is alles.

En dat alles – zijn met – is zo veel mooier en zoveel oncomfortabeler dan voor. Nu raakt mij wat jou raakt. Nu raakt jou wat mij raakt. Verbonden, naast elkaar, samen zitten, samen lopen, ook al is het maar voor even.

Ik kan niets fixen, niets oplossen, wel luisteren. De glans van tranen of een glimlach in ogen zien. Of jij in de mijne. De glans van de Aanwezige.

In The Artist is Present van Marina Abramovic zie ik iets van dit met zijn. Kijk, wat zie jij?

foto en tekst: Ingeborg te Loo