Skip to content

Over Ingeborg

Op Kloostertijd schrijf ik over mijn dagelijks ritme van leven, alledaagse spiritualiteit en manieren van contemplatief leven. Hierin springen de woorden beschikbaar en kwetsbaar op, woorden die centraal zijn in de leefregel van de Northumbria Community waar ik companion (oblaat) ben. Stadsklooster Arnhem is mijn thuis waar ik woon met Jan-Henk, negen andere huisgenoten, een poes en een konijn. Mijn twee dochters zijn intussen uitgevlogen. Nieuwe en oude monastiek en contemplatie hebben mijn hart en daar deel ik graag over. Graag kijk ik vanuit verschillende kanten naar levensthema’s en zoek ik de trage vragen op. Zo is leven, zo is geloven.

Opleiding en werk

Ik werk voor het International Baptist Theological Studycentre als Director Learning Network. We verbinden mensen in verschillende communities om samen te leren: “Explore theology through creative conversations with leading Baptist educators’. Daarnaast ben ik docent Spiritualiteit, onder andere bij het Baptisten Seminarium. Sinds 2008 begeleid ik kerken, gemeenschappen en voorgangers in een veelheid van situaties. Samen ontdekken wat Gods weg met de gemeente is, is hierin een belangrijke kernvraag.

Ik ben geestelijke begeleider en heb de opleiding Geestelijke Begeleiding aan de PThU/Titus Brandsma Instituut gedaan en de Emoena leergang (PThU) gericht op interlevensbeschouwelijke samenwerking en dialoog.

Van 1989-2008 heb ik als oefentherapeut-Mensendieck gewerkt met specialisaties op het terrein van psychosomatische oefentherapie, ademtherapie en bedrijfsoefentherapie waarbij ik zowel als trainer, coach en adviseur voor organisaties en bedrijven heb gewerkt (Loot Arbo Advies) als in een praktijk in een Gezondheidscentrum in Rotterdam. Als geestelijk begeleider integreer ik lichaamswerk in mijn begeleiding.

Ik ben lid van Spiritual Directors International, lid van Gaandeweg en onderschrijf hun Guidelines for Ethical Conduct en gedragsregels .

Wil je meer over me weten? Kijk dan eens op Facebook of LinkedIn. Of luister naar deze aflevering van de podcast over leefgemeenschappen

Of luister naar onderstaand interview bij Nog even Zondag.