Skip to content

Het verhaal van je leven opnieuw

Het oude lied van mijn geest heeft zichzelf versleten
Lang geleden van buiten geleerd
Het herhaalt zichzelf opnieuw en opnieuw
Brengt geen vreugde in mijn dag,
en verheft mijn geest niet

Ik zal een nieuw lied zingen
Ik mag een nieuw lied leren voor mijn nieuwe behoeften
Ik mag nieuwe woorden zoeken,
geboren uit alles wat nieuw opgroeit
Uit mijn leven, uit mijn hart, uit mijn geest
Ik bereid me voor op nieuwe melodieën
Die nog niet eerder van mij zijn geweest
Dat alles in mij, mijn stem tot God mag richten
Daarom, zal ik mij iedere nieuwe dag verheugen
Mijn geest mag genieten in elke nieuwe onthulling
Ik wil vandaag een nieuw lied voor de Heer zingen.

Howard Thurman Psalm 40

De afgelopen weken las ik ‘Re-creating a life’ van Diane Millis. Een boek over het schrijven van je levensverhaal vanuit verschillende invalshoeken. Nu heb ik vaker mijn spirituele autobiografie geschreven en blijf ik het altijd bijzonder vinden hoe dit weer licht geeft op mijn leven nu. Zo ook met het lezen van dit boek en het stil staan bij de vragen die Diane Millis stelt.

Het mooist vind ik de verschillende invalshoeken die zij kiest en de handvatten voor het verhaal van je leven die zij hiervoor mee geeft. Durf ook eens anders naar je leven te kijken? Vaak vertellen we het verhaal van ons leven vanuit dezelfde groef. Terwijl een frisse blik op ons eigen leven ons nieuwe dingen doet ontdekken. Vrijheid, ruimte en perspectief geeft.

Doe je mee met het vertellen van je eigen verhaal over je spirituele levensweg? Vanaf 3 december start een wekelijkse serie avonden hierover.

Naast het schrijven van je eigen verhaal is het heel inspirerend biografieën van anderen te lezen of te kijken. Zo ontdekte ik ook het verhaal van Howard Thurman, mysticus, Baptist en sociaal activist, een boeiende combi! Een korte impressie hieronder