Skip to content

Lessen in pionieren: bidden

Een gastvrije plek in Kibworth, Leicestershire. We worden ontvangen met goede cappucino’s en heerlijke taarten en gebak in the Well, een ontmoetingsplek met een winkeltje met tweedehands kleding en boeken en gebedsruimte voor de 5500 bewoners van Kibworth.

We zijn op reis met 17 pioniers uit verschillende kerken in Nederland en willen leren van Engelse pioniers. In zes verschillende bezoeken leren we minstens zoveel lessen waarvan ik een aantal de komende tijd hier zal delen. In the Well leerde ik vooral over bidden.

Iemand vroeg: wil je wat meer horen over onze geschiedenis? Dat wilde ik wel. Hij vertelde het verhaal van drie vrouwen die in 2006 het verlangen kregen om samen te bidden voor het dorp. In de veertigdagentijd startten zij een 24/7 gebed – veertig dagen lang! Hoe kan dat in een dorp met 5500 bewoners?  Op het schoolplein werden moeders gevraagd mee te bidden en zij baden overdag, daarmee kwam niet het hele rooster vol, dus ook hun partners kwamen om te bidden. Voor veel van deze vaders en moeders was dit een eerste kennismaking met gebed, een eerste kennismaking met God. En ze bleven komen en bidden 40 dagen lang! Na deze periode is the Well ontstaan, op de tafel in hun gebedsruimte ligt nog het gebedsboek uit 2006.

In Holy Trinity Leicester werden de vragen gesteld: Heb je voor anderen gebeden? Heb je met anderen gebeden? Dat wat ik hier in the Well ontdekte is nog veel spannender: nodig je mensen uit zelf te gaan bidden? Te ontdekken wat bidden is, wie God is. Dat is spannend, want dan is bidden ook direct loslaten!

Een aantal lessen volgen! Over * het land * geschiedenis * met mensen * een ding * God aan het werk zien * gastvrij.