Thema’s die spreken

Als je je droom wilt leven,
neem de tijd, ga langzaam.
Doe slechts een paar dingen, maar doe die goed.
Oprecht werk groeit uit puur zijn.

Als je vrij wilt leven,
neem de tijd, ga langzaam.

deel uit Little Church van Donovan Leitch

De tijd nemen, een paar dingen doen, dat is een belangrijke sleutel en leerschool. Een paar dingen die ik ontdekt heb deel ik graag met je op deze pagina’. Een aantal thema’s die mijn hart hebben.

Onderscheiden waar het op aan komt. Discernment of wel onderscheiden is samen ontdekken wat God van ons/jou vraagt. Hoe doe je dat persoonlijk of samen met iemand die hierin met je optrekt? Hoe doe je dat als kerk of gemeenschap samen?

Woestijnmoeders, vrouwen die in de 4e en 5e eeuw in de woestijn van het Midden-Oosten leefden. Ze leefden in monastieke gemeenschappen of in eenzaamheid. Door de tijd heen zijn er telkens ‘woestijnmoeders’ geweest. Wijze vrouwen die leefden met God en leiding gaven in een christelijke gemeenschap. Wat kun jij van die vrouwen van toen leren?

Er zijn zoveel manieren om stil te worden. En tegelijk kan het o zo lastig zijn. Als geluiden om je heen verdwijnen, ontdek je de ruis in jezelf. En tegelijk is stil worden iets waar je je in kunt oefenen. Misschien gewoon om stil te worden in jezelf, misschien om iets van God te ontmoeten.