Skip to content

Thema’s die spreken

De tijd nemen, een paar dingen doen, dat is een belangrijke sleutel en leerschool. Een aantal thema’s die ik ontdek deel ik graag met je op deze pagina.

Onderscheiden waar het op aan komt. Discernment of wel onderscheiden is samen ontdekken wat God van ons/jou vraagt. Hoe doe je dat als kerk of gemeenschap samen? Hoe doe je dat persoonlijk of samen met iemand die hierin met je optrekt?

Woestijnmoeders, vrouwen die in de 4e en 5e eeuw in de woestijn van het Midden-Oosten leefden. Ze leefden in monastieke gemeenschappen of in eenzaamheid. Door de tijd heen zijn er telkens ‘woestijnmoeders’ geweest. Wijze vrouwen die leefden met God en leiding gaven in een christelijke gemeenschap. Wat kun jij van die vrouwen van toen leren?

Er zijn zoveel manieren om stil te worden. En tegelijk kan het o zo lastig zijn. Als geluiden om je heen verdwijnen, ontdek je de ruis in jezelf. En dan is stil worden iets waar je je in kunt oefenen. Gewoon om stil te worden in jezelf, of om iets van God te ontmoeten.

Andere thema’s

augustinus avondmaal biografie blootsvoets boek bronnen collage contemplatie creatief cusanus eckhart eenzaam elia frisse lucht gebed gedicht geestelijke oefeningen geestelijke weg julian of norwich kerk kunst labyrint lectio divina lichaam liefde luisteren maaltijd marina abramovic muziek natuur northumbria community onderscheiden onderweg oud en nieuw pasen pionieren reflectie solitude spiritualiteit stabilitas stille week stilte video vrouwen zien